Nič mencat, roko podat!

Ne zamudite naših zadnjih aktivnosti.


Intenzivno iščemo občinske koordinatorje in popisovalce divjih odlagališč! Če te zanima, beri dalje, če te ne zanima, prosim, beri dalje. 

Malo več kot dva meseca nas ločita do težko pričakovanega zelenega vala, ki bo potoval vse od Nove Zelandije pa do Havajev in bo združil 370 milijonov ljudi. Val se bo ustavil tudi v Sloveniji!

15. septembra bomo Slovenci znova dokazali, da znamo in zmoremo združiti moči in očistiti Slovenijo v enem dnevu. Nazadnje nam je to uspelo leta 2012, ko se nas je zbralo 280.000, da smo iz narave odstranili za dobrih 6 olimpijskih bazenov smeti. V tem trenutku se v naši zeleni Sloveniji nahaja še za kar 92 olimpijskih bazenov smeti. Če preračunate, vidite, da nam bo vsaka roka prišla še kako prav!

Računamo na vas, da se nam boste na dan čiščenja pridružili. Da pa bo ta dan resnično uspešen, pa iskreno prosimo za vašo pomoč že prej. Nujno potrebujemo občinske koordinatorje, ki bodo prevzeli koordinacijo akcije v svoji občini ali pa priskočili na pomoč že prijavljenim koordinatorjem. Vas zanima, kako angažirana je vaša občina? Pokukajte sem in preverite. Če koordinatorja ni, vzemite stvari v svoje roke in pokažite ostalim, da se da. Verjemite, ni tako težko. Ko je ideja dobra, se vse stvari zložijo, kot se morajo. 

Da bi akcija sploh lahko stekla, potrebujemo vaše oči na terenu. Pomagajte nam pri popisu divjih odlagališč! Osvežiti moramo celoten register divjih odlagališč, da bo naše delo 15. septembra čim bolj učinkovito. Izkoristite kak nedeljski izlet v naravo ter odprite oči in sporočite. Naj vam ne bo vseeno!

Na tem mestu hvala vsem, ki ste se nam že oglasili in nam ponudili pomoč. Vemo pa, da vas je še veliko takih, zato "Nič mencat, roko podat!". 


Poglej tudi ...

Poročamo

Podvodno čiščenje Podkrimskega jezera

Izurjeni potapljači so jezero rešili ne samo tristo kilogramov plastike in stekla, ampak tudi bombe iz druge svetovne vojne – Septembra v ...

Slovarček pojmov

Eko, bio, zero ...

EKOLOGIJA Ekologija je znanstvena biološka disciplina, ki omogoča razumevanje procesov in sprememb v naravi ter pomena raznolikosti živih ...

Udeležili smo se

Urbani utrip

22. maja smo bili prisotni na dogodku Urbani utrip. To je bil uvod v Festival urbane kulture Slovenija (FUKSI), ki želi poudariti trajnostne in družbeno ...