O projektu

Poleg nas se ogromno okoljskih prostovoljnih organizacij po svetu pripravlja na 15. september, ko bo po vsem svetu potekal najpomembnejši okoljevarstveni dogodek tega leta Očistimo Svet 2018 (World Cleanup Day 2018). Na ta dan bo po celem svetu vzniknil pravi zeleni val, ki se bo začel na Novi Zelandiji in potoval po celem svetu ter svoj pohod zaključil na Havajih. Cilj je združiti svetovno skupnost ter ozaveščati in izvajati resnične spremembe za dosego skupnega cilja – čist in zdrav planet.

Priprave trenutno potekajo v 130 državah sveta, cilj globalnega projekta pa je povezati prostovoljce iz 150 držav sveta, ki bodo pomagali ustvariti svetovni register odlagališč nelegalno odloženih odpadkov ter v istem dnevu iz narave odstranili milijone ton odpadkov.


Ekipa in kontakti

Projekt organizira raznolika skupina prostovoljcev in članov društva Ekologi brez meja. Z vprašanji se obrnite na 2018@ocistimo.si.


Organizacija akcije

Akcija Očistimo Slovenijo 2018 je organizirana na občinski ravni. Vsaka občina ima svojega koordinatorja akcije, ki je odgovoren za aktiviranje in povezovanje občine, komunale, društev, šol, vrtcev in občanov. Če imate kakršno koli vprašanje v zvezi z akcijo, se obrnite na organizatorja v vaši občini.


Pomagajo nam

Partnerji:
Futura DDB
Gospodarsko razstavišče
Zavod za gozdove
Sinergise

Podporniki:
Hofer (podpira projekt Očistimo vode preko kampanje Manj je vreč)


Za medije

Kontakt za medije
Katja Sreš, vodja odnosov z javnostmi,
katja.sres@ocistimo.si,
press@ocistimo.si,
040 255 433

Sporočila za javnost in vabila
12. 4. 2018: Vabilo - novinarska konferenca akcije Očistimo Slovenijo 2018


Pošlji sporočilo SMS s ključno besedo EBM5 na številko 1919 in prispeval boš 5 EUR za delovanje in projekte Društva Ekologi brez meja.