Internautica

Ne zamudite naših zadnjih aktivnosti.


Ekologi brez meja smo se 19. maja udeležili tudi 23. Internautice, mednarodne razstave navtike, ki se je odvijala na sejemskem prizorišču v Marini Portorož. Naša stojnica je bila v okoljevarstvenem delu, ki je bil namenjen ozaveščanju o onesnaževanju morij in oceanov. Veliko informacij o tej problematiki je podal Inštitut za vode, ki je imel stojnico poleg nas, Ekologi pa smo se osredotočili predvsem na to, kaj lahko posameznik stori, da zmanjša količino odpadkov, ki pristanejo v vodah. 

Formula je pravzaprav univerzalna, saj naj bi jo uporabljali v vsakdanjem življenju, ne le na morju: uporaba embalaže za večkratno uporabo namesto tiste za enkratno, pravilno odlaganje in ločevanje odpadkov, čim manjša uporaba plastike. Poleg tega smo predstavili nekaj nasvetov za čistejše in odgovornejše počitnice, da bi tudi na dopustu čim manj obremenjevali okolje. 

Glede na to, da je bil to prvi komercialni dogodek, ki smo se ga udeležili, je bila obiskanost kar dobra. Odziv obiskovalcev je bil v glavnem pozitiven; predvsem paket Zero Waste prve pomoči (škatla z embalažo za večkratno uporabo, ki jo lahko damo v avto, jadrnico ...) se je mnogim zdel dobra ideja. Treba je omeniti še nagačeno želvo tik ob naši mizi, ki je pritegnila veliko pozornosti in postala zgovoren dokaz ter iztočnica za pogovor o nevarnosti odpadkov v morju – poginila je namreč, ker se je zapletla v plastično mrežo. Pogovarjali pa smo tudi z nekaj posamezniki, ki koncept življenja brez odpadkov že poznajo in ga v določeni meri tudi prakticirajo, kar je vsekakor spodbuda za naprej.


Poglej tudi ...

Novica

Otroci z ločevanjem odpadkov v različnih slovenskih krajih povezali Slovenijo

Slovenija je dobesedno povezana za višji cilj - vsako večje slovensko mesto dobilo svojo črko slogana vseslovenske čistilne akcije ŠE ...

Novica

Dunking Devils namesto žog zabijali smeti

Leteči Dunking Devils so po vsem svetu znani po svojih dih jemajočih akrobacijah, ki jih navadno spremlja košarkarska žoga. Tokrat pa so se ...