Piskotki


PIŠKOTKI SO MAJHNE TEKSTOVNE DATOTEKE, KI NAM OMOGOČAJO, DA VAS PREPOZNAMO.

Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki se prek spletnega brskalnika prenese v vaš računalnik, pametni telefon ali tablico. Ko obiščete naše spletno mesto, se piškotki prenesejo in shranijo v stalno shrambo v vaši napravi zato, da vas ob ponovnem obisku naš sistem prepozna, nam pa piškotki omogočijo, da spletno mesto izboljšujemo tako, da obiskovalcem olajšamo njegovo uporabo.

Piškotki so lahko začasni (za trenutno “sejo”), kar pomeni, da so v uporabi samo med vašim obiskom spletnega mesta in se izbrišejo, ko spletni brskalnik zaprete, lahko pa so stalni, kar pomeni, da ostanejo v napravi po tem, ko spletno mesto zapustite, dokler jih ne izbrišete sami ali jih po preteku določenega obdobja ne izbriše vaš brskalnik.

OSNOVNI PIŠKOTKI, KI JIH SISTEM UPORABLJA ZA AVTORIZACIJO UPORABNIKA

Ti piškotki so nujni, ker omogočajo pravilno delovanje spletnega mesta in preprečujejo neavtoriziran dostop. Ob koncu seje ti piškotki potečejo.

  • XSRF-TOKEN
  • laravel_session

PIŠKOTKE LAHKO SPREJMETE ALI ZAVRNETE

Večina brskalnikov je nastavljena tako, da lahko sprejmejo naše piškotke in piškotke tretjih oseb. Te nastavitve za sprejemanje piškotkov (tako naših kot od tretjih oseb) seveda lahko spremenite tako, da boste vsakič, ko je k vam poslan piškotek, vprašani, ali želite piškotek sprejeti ali zavrniti, ali pa z njimi že vnaprej zavrnete kar vse piškotke.