Najčistejša pisava na svetu – ustvarili so jo prostovoljci, ki so čistili Slovenijo

Ne zamudite naših zadnjih aktivnosti.


Futura DDB in Ekologi brez meja smo skupaj s prostovoljci ustvarili posebno pisavo iz odvrženih smeti, ki smo jih pobrali na vseslovenski čistilni akciji. Vsako črko smo fotografirali na nevtralnem ozadju in ustvarili najčistejšo pisavo na svetu. Z njo bomo lahko tudi virtualno prenašali sporočilo, da smeti ne sodijo v naravo. Raje jih PONOVNO UPORABIMO za kaj novega, večjega.

Pisava: vključuje vse črke slovenske abecede in je bila narejena s strani številnih prostovoljcev, ki so očistili Slovenijo smeti. Sestavljali so jo iz različnih vrst odpadkov, ki so bili najdeni v naravi in divjih odlagališčih. Med drugim iz starih pločevink, baterij, plastenk, gum, čelad, oblačil, pohištva, gradbenih odpadkov, itd.

Rezultat: najčistejša pisava na svetu je objavljena na spletu in je na voljo vsem tistim, ki jo želite uporabiti za ubeseditev svoje tematike. Lahko jo uporabite tako v barvni različici ali črnobeli – slednjo preprosto instalirate na računalnik in pričnete s tipkanjem svojega naslednjega ekološko zavednega sporočila.

PISAVO SI LAHKO PRENESETE S TE POVEZAVE

Dogodek očistimo Slovenijo je tretjič in še zadnjič povezal Slovence v misiji za čistejše okolje. Vendar je tokrat z ustvarjeno pisavo dobil sporočilo večjih razsežnosti, ki bo ostalo z nami za vedno. 

“Od zgolj organiziranja čistilnih akcij se moramo premakniti do učinkovitega ozaveščanja ljudi, da do smetenja takšnih razsežnosti nikoli več sploh ne pride. Zato smo navdušeni in neskončno hvaležni, da smo skupaj s številnimi prostovoljci ustvarili nekaj zapomnljivega na našem zadnjem velikem dogodku Očistimo Slovenijo. Sedaj lahko končno sporočamo čista sporočila tako Sloveniji kot svetu, da obstajajo boljša mesta za smeti od narave.” je povedala Urša Zgojznik, predsednica društva Ekologi brez meja.


Poglej tudi ...

Članek

Slovenija – vir navdiha za ostale države

Tretjo soboto v septembru bo vsaj 5 % prebivalstva sveta iz več kot 150 držav v enem dnevu čistilo ceste, parke, plaže, gozdove in rečne bregove ter ...

sporočilo za javnost

Čistimo zadnjič, ozaveščamo za vedno

Ob svetovnem dnevu Zemlje Ekologi brez meja sporočajo, da imajo dovolj. 15. septembra bomo še zadnjič očistili Slovenijo, nato pa bomo morali ...